Mindent az animékről

2017. december 15. 16:31 - Touka42

A Nagi no Asukara-ró

Sziasztok! Hoztam nektek ismét egy nagyon érzelmes animét. Igazából én ajánlom hogy megnézzétek. Kezdjük is el! 

Történet: Réges- régen az emberi civilizáció a tenger mélyén élt békében. Ám idővel akadtak emberek (folyamatosan egyre többen), akik kíváncsiak voltak a felszíni életre, ezért elhagyták a tengert és felköltöztek oda. Amikor látta ezt a tenger istene, elszomorodott, hogy elhagyják őt a teremtményei, ezért elvett cserébe tőlük valamit… A történetünk egy alternatív tengeri városból, Shioshishio-ból indul, ahol főhőseink iskoláját bezárták, így kénytelenek a felszínen folytatni tanulmányainkat. A csendes, de őszinte Kaname, az anyáskodó Chisaki, a szerény Manaka és a forrófejű Hikari ezt fájó sebként élik meg, de kénytelenek elhagyni szeretett városukat. Sok konfliktus, civakodás, kínos pillanatok után nagy nehezen be tudnak illeszkedni a felszíni világba, ám különböző időközönként vissza kell térniük a tengerbe, hiszen ha ezt nem tennék meg, kiszáradna az úgynevezett Enájuk (és meghalnának), amivel képesek életben maradni a tengerben. 

Vélemény:  Egy nagyon érzelemdús animéről van szó, néhol kibogozhatatlan szerelmi szálakkal megfűszerezve. A fantasy alatt itt nem természetfeletti lényekre kell gondolni, hanem valami sokkal különlegesebbre. Ugyan a vége felé az érzelmes részek eléggé megszaporodnak, a kiváló grafika azért mindenkit kárpótol. Az animében hatalmas szerepe van a tengernek és a víznek, és magát a tengert gyönyörűen ábrázolják. Mindenkinek ajánlom, aki egy nem éppen átlagos romantikus szeretne nézni.

Értékelés: *****

Képtalálat a következőre: „Nagi no Asukara”

Szólj hozzá!
2017. december 14. 17:46 - Touka42

A Deadman Wonderland-ről

Sziasztok! Hoztam nektek ismét egy az Another-hez hasonló animét. Nem is húzom tovább a szót! Kezdjük el!

Kategória: akció, dráma, horror, +18, shounen, természetfeletti, tragédia, erőszak, poszt-apokaliptikus, vér, mészárlás, túlélés

Történet: Tíz évvel a nagy Tokiói földrengés után, amikor is a város 70%-ka víz alá került, Igarasi Ganta  a földrengés egyik túlélője az átlagos iskolások mindennapjait éli, és minden emlékét elvesztette a katasztrófa előttről. Egy nap amint éppen kibámul az iskolában az ablakon, meglát egy véráztatta vörös embert, amint épp az orra előtt lebeg a levegőben. A vörös ember brutálisan megöli Ganta valamennyi osztálytársát, ám őt valamiért életben hagyja. A mészárlás egyetlen túlélőjét, Gantát vádolják a szörnyű gyilkosságok elkövetésével, és a különösen veszélyes bűnözők számára fenntartott magánbörtönbe, a Deadman Wonderlandbe (Halottember Csodaország) szállítják. Az ártatlanul elítélt Ganta először kétségbeesik, de hamar magához tér és elhatározza, hogy megpróbál alkalmazkodni a fegyencek szigorú házirendjéhez, és szó szerint megküzd az életben maradásért, annak érdekében, hogy megtalálja a valódi bűnöst, a titokzatos vörös embert és tisztára mossa a nevét. Barátai és ellenségei is szép számmal akadnak a börtönben, miközben őt és társait sorozatos élet-halál harcokra kényszerítik a börtön-vidámpark pénzes közönségének szórakoztatására.

Véleményem: Kegyetlen, gonosz, és hatalmas alkotás. Személy szerint imádtam és horror animék között az egyik kedvencem, mely szintén kiemelkedik társai közül. Nem találni még egy hasonló horror filmet, esetleg a Fűrész, bár az másként tálalja az emberben lakozó démont. Nem kíméli a nézőt, morbid és szenvedésre ítél bárkit, aki érzékeny. Mégis ajánlom bátran, ha épp erre szomjazna bárki is. Mint a többi, ez is zseniális grafikával és OP,ED-vel van megáldva (Opening nyitó dal, Ending záró dal). Nagyon szeretem ezt az animét is! 

Értékelés: *****

Képtalálat a következőre: „deadman wonderland”

Szólj hozzá!
2017. november 27. 16:49 - Touka42

A Sekai Ichi Hatsukoi

Sziasztok! Ismét hoztam nektek egy nagyon aranyos YAOI animét. Remélem tetszeni fog nektek is annyira mint nekem ( bár,még ne fejeztem be) :D Kezdjük is! 

Történet: 

Onodera Ritsu újonc a Marukawa Kiadónál, miután otthagyta édesapja kiadóját, hogy a saját erejéből jusson fel a csúcsra. A dolgok azonban nem úgy alakultak, ahogy gondolta, ugyanis az irodalmi részleg helyett a shoujo manga részleghez  (Emerald szerkesztőség) került. A szerencsétlenséget tetézve a főnöke Takano pedig nem éppen a kedvességéről híres. Mindez persze megváltozik, mikor kiderül, hogy ő volt Ritsu első szerelme. Kisa Shouta  az Emerald egyik szerkesztője, aki soha sem ismerte a szerelmet. Egyik nap bemegy egy könyvesboltba, ahol éppen az általa szerkesztett mangákat promótálja egy fiatal srác, Yukina Kou, aki azonnal megtetszik neki. Később kiderült, hogy Yukina a rajongója mindazon mangáknak, melyeket Kisa eddig szerkesztett. Az érdeklődés kölcsönös, ám Kisa-t mégis visszatartja  az előző kapcsolatainak emléke. Hatori Yoshiyuki az Emerald egyik szerkesztője, s ő felel Yoshino Chiaki mangáiért, aki bár férfi, de álnév alatt adja ki műveit. Ez azonban nem minden, ugyanis ők gyerekkori barátok. Hatori már évek óta szerelmes Chiaki-ba, aki nem veszi észre azt. Egy nap Hatori szerelmet vall, ám nem ő az egyetlen, aki aznap közli Chiaki-val az érzéseit.

Véleményem: Ha tetszett a Junjou Romantica, akkor ebben sem fogsz csalódni, főleg mivel olykor feltűnik egy-két szereplő a sorozatból.Itt is nagyon aranyosan vannak megtervezve a karakterek. Az egész történet alappal igazából semmi gond sincs, ez egy tökéletes YAOI. Szerintem nagyon megéri elkezdeni, én is várom a fejleményeket.

Értékelés: *****

Képtalálat a következőre: „Sekai Ichi Hatsukoi computer wallpaper”

Szólj hozzá!
2017. november 27. 16:49 - Touka42

A Love Complex-ről

Sziasztok! Ismét hoztam nektek egy nagyon jó,aranyos animét. Remélem nektek is tetszeni fog! :) Kezdjünk is bele! 

Történet:A történet két átlagos diákról Koizumi Risáról és Ootani Atsusiról szól ( na meg persze kedves barátaikról :) ) Na de mi ebben az érdekes? A magasság és a civakodó természet.
Risa-chan a többi lánytól egy fejjel magasabb, míg Ootani-kun a többi fiútól egy fejjel alacsonyabb. Ha valaki  együtt látja őket, először egy komédiás duó jut az eszébe. Szerencsére mindig egy osztályba kerülnek, ennélfogva ez bármikor előfordulhat. Mindketten a szerelmet keresik, miközben barátaik "megtalálják az igazit". Csak később jönnek rá mennyire is hasonlítanak egymásra, s hogy többet jelentenek egymásnak, mint egy osztálytárs.

Véleményem: Szerintem ez egy szerelmi vígjáték iskolai körben. Nem túlzottan nyálas, így bárki számára élvezhető. Kellemes perceket okoz mindenkinek, aki időt szán rá és megnézi. Én szerintem ez a fajta dolog fordítva szokott általában lenni, hogy a fiú magasabb a lánynál, de ezt az animét ez teszi olyan érdekessé. Ajánlom hogy nézzétek meg: :D 

Értékelés: *****

Képtalálat a következőre: „love complex”

Szólj hozzá!
2017. november 25. 18:29 - Touka42

A Junjou Romantica-ról

Sziasztok! Hoztam ismét nektek egy Yaoi animét. Amikor én néztem nekem nagyon megtetszett, így gondoltam megmutatom ezt nektek is! Kezdjük is el! 

Történet: Takahashi Misaki egy középiskolás srác, akit szülei halála óta a nála 10 évvel idősebb bátyja nevelt fel. Misaki, hogy meghálálja testvére törődését, s visszafizesse neki mindazt, amiről miatta kellett bátyjának lemondania, elhatározza, hogy ugyanarra az egyetemre fog menni, ahová testvére is akart volna. Igen ám, de ahhoz elég jó jegyek kellenének, na meg persze mérhetetlen tudás, aminek főhősünk egy kissé híján van.
És itt jön a képbe Usami Akihiko, Takahiro (Misaki bátyja) egyik barátja, aki elvállalta a fiú tanítását. Usami sensei-ről azt kell tudni, hogy fiatal kora ellenére már több irodalmi nagydíjat is megnyert, könyvei bestsellerek, és egy dúsgazdag családból származik. Na és persze bele van esve Takahiro-ba, amiről a naiv báty semmit sem érzékel. Misaki annál inkább.
Az angyali Usami sensei ugyanis korántsem olyan tökéletes, mint amilyennek Takahiro előtt mutatja magát. A valóságban kissé elkényeztetett, rossz a viszonya a családjával, plüssmackókat gyűjt nem éppen korán kelő típus.
Ám a sors mégis úgy hozza, hogy a szeretett személy (Takahiro) miatt mégis rászánják magukat a közös munkára, majd szép lassan kibontakozik kettejük közt a szerelem.

Véleményem: Igazából, nem néztem még végig az animét, de az eddig látottak alapján ígéretesnek tűnik. A karakterek itt is nagyon aranyosak, bár az elején kicsit túl rámenős volt Usami. De az a jelenet ahol Misaki kihívja a hóesésben beszélgetni szerintem valami állati romantikus. ( Bocsi hogy nem valami hosszú a vélemény de mondtam, még nem láttam az egészet) 

Értékelés: *****

Képtalálat a következőre: „a junjou romantica”

Fogok ma még körül belül 3 ÚJ animét elkezdeni, hozok nektek róluk véleményt. Addig is puszi, Otakuk! 

Szólj hozzá!
2017. november 25. 14:42 - Touka42

A Naruto-ról

Sziasztok! Hoztam ismét nektek egy nagyon szuper animét. Számomra ez is annyira különleges min t a Kirari, és még mái napig is szoktam nézni. Nem is húzom tovább a szót. Kezdjünk bele! 

Történet: A Naruto egy igazi ninjatörténet. Szinte már a valóságba is beleillene, leszámítva a chakrát, misztikus szörnyeket.
A történt egy Naruto nevű árva ninjagyerekről szól, akit az egész falu megvett, mivel belézárta a 4.Hokage a Kyuubit, a kilencfarkú rókát, ami megtámadta a
falut, Konohát.
Naruto ebbe nem törődött bele és mindig furcsa, feltűnő és vicces dolgokat csinált, hogy felfigyeljenek rá. Az álma, hogy egyszer Hokage legyen és az egész falu tiszetelje.
Ez mind szép és jó, de az izgalom csak akkor kezdődik, mikor csapattársaival( Sasuke és Sakura) , valamint senseivel( Kakashi) elindul egy küldetésre, melyről kiderül, hogy nemcsak egyszerű testőrség.
Ha szereted az akciót, az izgalmat, akkor mindenkép érdemes a Naruto-t meg

Véleményem: Nos Narutoban azt nagyon lehet becsülni hogy bármennyire is padlón legyen sose adja fel és küzd a végsőkig. Küzd az álmáére, és a barátait sem hagyja sosem cserben. Sakura, nos igazából szerintem nem sok mindent csinált egy jó  darabig,nem harcolt csupán hagyta hogy a fiuk mentsék meg állandóan. Sasuke, az Uciha klán utolsó tagja, jóképű fiú aki a ninja lányok kedvence. Titokzatos, és erős.

Értékelés:*****

 

Képtalálat a következőre: „naruto”

Szólj hozzá!
2017. november 25. 14:21 - Touka42

A Love Stage!!

Sziasztok! Hoztam nektek egy újabb animét, aminek a fajtája kicsit különbözik az eddigiekétől. Hiszen ez egy YAOI ( A Yaoi kifejezés homoszexuális tartalmat, tehát férfi-férfi kapcsolatot jelent) anime lesz. Ez pedig nem más mint a Love stage!! Kezdjük is!

Történet: Sena Izumi számára már születése óta nyitva áll a show-biznisz ajtaja, lévén édesapja énekes volt, s most a Sena-Pro vállalat elnöke, édesanyja színésznő, míg bátyja egy népszerű rockbanda énekese. Izumi azonban nem akar belépni a szórakoztatás világába, ő ugyanis a mangakává válás ajtaját keresi, reménytelenül. Főhősünk egy tipikus otaku, mind kinézetét mind mentalitását elnézve. Szobája tele van LalaLulu-s cucokkal, ugyanis él-hal a szereplőért.
10 évvel ezelőtt mind édesapja mind édesanyja szerepeltek egy Happy Wedding nevű cég reklámjában, azonban a gyerekszínésznő nem tudott odaérni rajta kívül álló okok miatt. Izumi édesanyja ekkor nagylelkűen felajánlotta a fiát, hogy kora lévén úgyse tűnne fel senkinek, ha kislányt játszana. Szegény Izumi! A forgatáson annyira megijedt attól, hogy elrontja, hogy végül tényleg elrontotta és be is pisilt. Hát elég mély nyomott hagyott benne a dolog… Ichijou Ryouma a fiú gyerekszínész azonban segített neki, így sikeresen leforgatták a reklámot.
Ez történt tehát 10 éve. A Happy Wedding azonban újabb reklámot akar, s Ichijou Ryouma, aki mára a legnépszerűbb színészek egyike, csak akkor vállalja el, ha ugyanazzal a stábbal dolgozhat, mint 10 éve. Így Izumi-nak is szerepelnie kellene, mint menyasszony. Ebbe persze nem akar belemenni, ám hála bátyja lekenyerezésének (egy LalaLulu-s ébresztőórával) beadja a derekát. Arra azonban senki sem gondol, hogy Ryouma azért ragaszkodott a 10 évvel ezelőtti stábhoz, mert beleszeretett Izumi-ba, akiről azt hiszi, hogy lány! Természetesen a turpisság kiderült. 

Véleményem:  Ez az anime az én otaku életemben nagyon áttörő volt, hisz ennek köszönhetően megszerettem a YAOI animéket. Izumi karaktere nagyon aranyosan van megrajzolva, első ránézésre mindenki azt hinné hogy lány. Ryouma karaktere nagyon aranyos,kedves és jóképű. Nagyon össze illenek szerintem és nagyon aranyosak is együtt.

Értékelés: *****

Képtalálat a következőre: „love stage”

Szólj hozzá!
2017. november 25. 10:59 - Touka42

Az Attack On Titan-ról ( AOT )

 

Sziasztok! Ma is hoztam nektek egy animét! Ami tele van izgalmakkal, harcokkal, megható pillanatokkal. Ez nem más mint az AOT vagyis az Attack On Titan. Nem is húzom tovább a szót.Kezdjünk is bele! 

Történet: 845. évben járunk. Az emberiség már három 50 méter magas falat húzott fel, melyek védelmét már 100 éve élvezik. Ezen falak felhúzására az óriások, az emberevő titánok létezése miatt volt szükség. Az emberiség a 100 biztonságos év miatt teljesen elkényelmesedett, s senki sem tudná elképzelni, hogy a falak valaha is átengednének akár csak egy óriást is.
Egy nap azonban egy gigászi méretű példány jelent meg, mely egy hatalmas lyukat ütött a falba, ezzel utat engedve a többi óriásnak. A városban teljes lett a káosz, s mindenki fejvesztve próbált menekülni. Így tettek főhőseink Eren és Mikasa is, akik csupán gyerekek. Ám eszükbe jutott az édesanyjuk. Eren őrült módon rohant a házuk felé, hogy megnézze, nem-e esett baja édesanyjuknak, ahol megdöbbentő kép tárult a szeme elé. A házuk beomlott, s édesanyjuk a törmelékek alá szorult. Hiába próbálták kiszabadítani, nem sikerült, s el kellett menniük. Erenék még látták, amint édesanyjukat felfalja egy odaérő óriás. Ezek után Eren megfogadta, hogy saját kezűleg fog végezni az összes óriással.

Véleményem: Bátran állíthatom, hogy ez az idei év egyik legjobb animéje. Egyszerűen kihagyhatatlan! A harcok csodásan vannak megformázva, akár csak a karakterek. Csodálatra méltó az is hogy bármennyire is fogadott testvérek Mikasa úgy vigyáz Erenre akár csak a saját testvére lenne, sőt még jobban. Ajánlom nektek is hogy nézzétek meg! :D

Értékelésem:*****

Képtalálat a következőre: „attack on titan”

Szólj hozzá!
2017. november 25. 00:07 - Touka42

A Vampire Knight-ról

Sziasztok! Hoztam nektek egy új animét! Remélem tetszeni fog nektek! Jó szórakozást! 

Magáról az aiméről: Cross Yuki visszaemlékszik arra a pillanatra, mikor egy vámpír tört az életére, de egy másik vámpír, Kuran Kaname  megmentette. Tíz évvel később Yuki és gyerekkori barátja, a vámpírvadász Kiryu Zero a Cross Akadémia fegyveres őreiként dolgoznak. A feladatuk hogy megvédjék a nappali tagozatosokat az esti tagozatosoktól, akik vámpírok. 

Véleményem: A karakterek nagyon alaposan megvannak rajzolva, nagyon is szépekre sikeredettek. A történet kissé laza, lehetne benne sokkal több "csavar". Őszintén szólva néhány unalmasabb részt át kell vészelni az 1.évadban de a 2.évadban ( Vampire Knight Guilty) Már egyre izgalmasabbá válnak a dolgok. De magával az animével semmi gond sincs csak kicsit unalmasabb az első évad. 

Értékelés: ****

Puszi nektek Otakuk! 

Képtalálat a következőre: „Vampire knight”

 

 

Szólj hozzá!
2017. november 25. 00:07 - Touka42

A Death Note-ról

Sziasztok! Újra hoztam nektek egy nagyon szuper animét ami nem más mint a Death Note. Remélem tetszeni fog nektek is. Kezdjük is el!

Magáról az animéről: Jagami Light, egy középiskolai diák tetteit követi nyomon, akinek birtokába kerül egy természetfeletti erővel rendelkező jegyzetfüzet, a „Halállista”, amelyet a Ryuk nevű halálisten hagyott el a földi világban. A Halállista birtokosa bárkit meggyilkolhat, akinek ismeri az arcát és nevét leírja a füzetbe. Light a jegyzetfüzet segítségével egy olyan világot akar megteremteni és uralni, amelyben nem létezik a gonosz, bármennyi emberéletbe is kerüljön az.

Történet: Light egyedülállóan intelligens fiatalember, aki undorral tekint a bűnözésre és romlottságra az őt körülvevő világban. A halállista segítségével el akarja pusztítani a gonoszságot és mindenkit aki útjába áll, hogy új világot teremtsen, melynek ő maga lesz az istene. A titokzatos halálesetek felkeltik az ugyancsak titokzatos nyomozó "L" figyelmét, aki teljes mértékben ellenzi "Kira" azaz Light munkásságát. SPOILER VESZÉLY!! L halála után két fiatal száll harcba a megboldogult mesterdetektív megüresedett helyéért: „M”, vagyis Mello, valamint „N”, azaz Near. Mello intelligens, ugyanakkor túlzottan heves és önfejű. Near egy különleges egységet állít fel Kira elfogására.

Véleményem: L és Light párharca egész idő alatt nagyon érdekes volt, tele izgalmakkal és csavarokkal. Sok-sok csavaros ötletet láthatunk. Nem szenved hiányt izgalomban. A garfika és az alap történet itt is szuper. A karakterekre és a külső,belső jellemek is nagyon passzolnak. Ajánlom nektek is. Szinkronosan is megtalálható, aki már látta annak ajánlom a cosplay-es megfilmesítét.

Értékelés: *****

Képtalálat a következőre: „death note”

U.I.: Szeretnétek hogy YAOI animékről is hozzak beszámolót? Válaszokat a komment szekcióban várom! :D Puszi nektek Otakuk!

Szólj hozzá!
Mindent az animékről
süti beállítások módosítása