Mindent az animékről

2017. december 15. 16:31 - Touka42

A Nagi no Asukara-ró

Sziasztok! Hoztam nektek ismét egy nagyon érzelmes animét. Igazából én ajánlom hogy megnézzétek. Kezdjük is el! 

Történet: Réges- régen az emberi civilizáció a tenger mélyén élt békében. Ám idővel akadtak emberek (folyamatosan egyre többen), akik kíváncsiak voltak a felszíni életre, ezért elhagyták a tengert és felköltöztek oda. Amikor látta ezt a tenger istene, elszomorodott, hogy elhagyják őt a teremtményei, ezért elvett cserébe tőlük valamit… A történetünk egy alternatív tengeri városból, Shioshishio-ból indul, ahol főhőseink iskoláját bezárták, így kénytelenek a felszínen folytatni tanulmányainkat. A csendes, de őszinte Kaname, az anyáskodó Chisaki, a szerény Manaka és a forrófejű Hikari ezt fájó sebként élik meg, de kénytelenek elhagyni szeretett városukat. Sok konfliktus, civakodás, kínos pillanatok után nagy nehezen be tudnak illeszkedni a felszíni világba, ám különböző időközönként vissza kell térniük a tengerbe, hiszen ha ezt nem tennék meg, kiszáradna az úgynevezett Enájuk (és meghalnának), amivel képesek életben maradni a tengerben. 

Vélemény:  Egy nagyon érzelemdús animéről van szó, néhol kibogozhatatlan szerelmi szálakkal megfűszerezve. A fantasy alatt itt nem természetfeletti lényekre kell gondolni, hanem valami sokkal különlegesebbre. Ugyan a vége felé az érzelmes részek eléggé megszaporodnak, a kiváló grafika azért mindenkit kárpótol. Az animében hatalmas szerepe van a tengernek és a víznek, és magát a tengert gyönyörűen ábrázolják. Mindenkinek ajánlom, aki egy nem éppen átlagos romantikus szeretne nézni.

Értékelés: *****

Képtalálat a következőre: „Nagi no Asukara”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemindenmennyisegben.blog.hu/api/trackback/id/tr413503545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Mindent az animékről
süti beállítások módosítása