Mindent az animékről

2017. december 28. 14:40 - Touka42

A Death Parade

Sziasztok! Hoztam ma nektek egy nagyon izgalmas, érdekes animét. Kezdjük is el! 

Történet: Quindecim az a hely, mely bírálatot hoz. A döntése pedig felülírhatatlan: a mennybe vagy a pokolba jutsz tovább. Jobban mondva a lelked újjászületik, vagy az üresség része lesz. Abban az esetben, ha két lélek egyszerre hal meg, akkor egy véletlenszerűen kiválasztott játékot kell játszaniuk, melynek során Decimnek, a bártendernek van elég ideje megfigyelni a viselkedésüket, s eldönti, hogy melyikük hova fog kerülni.
Természetesen a résztvevők nem tudnak a halálukról, sem a közelgő döntésről, csupán 5 szabályt tudnak. Ezek a következőek:
1. Nem árulhatja el nekik, hogy hol is van Quendecim
 2. Hamarosan egy játékban fognak egymás ellen részt venni 
3. A játékot rulettkerékkel fogják eldönteni 
 4. A játékban az életük lesz a tét
 5. Nem hagyhatják el a helyszínt, míg vége nincs a játénak .
Az anime folyamán különböző párok kerülnek Quindecim, ezáltal mindig más és más sorsokat ismerhetünk meg, valamint megismerjük a bírák „életét”, s fény derül Decim titokzatos segítőjének múltjára is.

Véleményem: Olyan szemszögből közelíti meg a halált és az ott ránk váró karma hatalmát, amit még sosem láttam sehol, ezelőtt. Bizony, itt mindenki, aki meghalt egy teszten kell keresztül mennie azért, hogy eldőljön: újra születik e vagy végleg eltűnik az alvilágban. Vagyis, kiesik az élet körforgásából. Fantasztikus látvány és grafikával rendelkező izgalmas, elgondolkodtató anime ami nem tartalmaz vért és morbid elemeket, mégis lelkileg el tud borzasztani az érzelmekre hatva. Kiemelkedő alkotás a maga nemében és ki is érdemelte népszerűségét, mivel tényleg páratlan alkotás. Az egyik kedvencem.

Értékelés: *****

Utólag is nagyon boldog karácsonyt nektek! 

Kapcsolódó kép

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemindenmennyisegben.blog.hu/api/trackback/id/tr7713529781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Mindent az animékről
süti beállítások módosítása