Mindent az animékről

2018. január 07. 17:14 - Touka42

TOP 10 általam kedvelt anime

Sziasztok! Elhoztam nektek az én " TOP 10-es listámat " . Kezdjük is el! 

 

10. Deadman Wonderland 

Kegyetlen, gonosz, és hatalmas alkotás. Személy szerint imádtam és horror animék között az egyik kedvencem, mely szintén kiemelkedik társai közül. Nem találni még egy hasonló horror filmet, esetleg a Fűrész, bár az másként tálalja az emberben lakozó démont. Nem kíméli a nézőt, morbid és szenvedésre ítél bárkit, aki érzékeny. Mégis ajánlom bátran, ha épp erre szomjazna bárki is. Mint a többi, ez is zseniális grafikával és OP,ED-vel van megáldva 

9. Death Note

A Death note egy hihetetlen küzdelem az éltanuló Yagami Light, és a zseni detektív L között. Miután Light megtalálta a halállistát és elhatározza, hogy megtisztítja vele a világot, majd az új világ istene lesz; L elkezd nyomozni a rejtélyes sorozatgyilkos Kira (Light) után és ezzel kezdetét veszi kettejük hősies küzdelme.

Képtalálat a következőre: „death note”

8. Tonari no Kaibutsu-kun

Nem egy kimagaslóan egyedi setting, de megható anime, ahogy a magányról szól és a fiatalok, főleg Shizuku és Haru gyerekkori fájdalmas emlékeiről. A történet egyértelműen a karakterek belső érzelemvilágára fókuszál, így kap helyet a barátság, a szerelem keresése, valamint egymás elfogadása, a beilleszkedés, illetve annak gondjai. Mivel shōjo alkotás, így a szerelmes történetek tipikus kellékei is felhozatalra kerülnek a viszonzatlan érzelmektől kezdve, az idősebb férfi - fiatal lány között feszülő érzelmekig. Romantika, könnyek, valamint ezek feszültségét oldó humor teszi szórakoztatóvá az animét.

7. Love stage !! 


Összességében csak dicsérni tudom ezt az animét. A grafika pazar, a történet abszolút mangahű néhány apróságot leszámítva, amik nagy része – Lala-lulu szimbolikus, ugyanakkor teljesen időrabló pillanatait kivéve – remekül beleillenek az egész mű hangulatába, így semmi kifogásom nem lehet a töltelékrészek ellen. A zenék nagyon eltaláltak, a sorozat szórakoztató, aranyos, bár kicsit rontja az élményt a részek kevés száma és az, hogy a Back Stage!! szál, azaz Rei és Shougo nagyon kevés figyelmet kapott. Viszont nagyon kreatívan oldották meg a cenzúra kérdését a készítők, és bár elég művészi lett, de így is többet mutattak, mint az elmúlt néhány évben bármelyik BL sorozat vagy OVA, de természetesen a mangában nyíltan mutatott szexjeleneteket innen majdnem teljesen kivágták, csak némi mézesmadzagot kaptunk vattacukorba csomagolva.

Képtalálat a következőre: „love stage”

6. Psycho-Pass

Hűen vissza adja a mű és minden vágyat kielégít, mely jelenti az akciót, cyberpunkot, sci-fit, rendőrős alkotásokat. Remek grafika, igazán jó OP és ED, a karakterek felől sem lehet panasz, mert mind fantasztikusan intelligens és okos, ami szerintem jobb, sem mint az üres karakterek. Jellemmel rendelkeznek, képesek fejlődni, emellett remek társadalomkritika arról, ahogy az ember él. Fejlettség és civilizált életmód hátrányát és negatívumát remekül vissza adja miként a rendvédelem egy érdekes megközelítését is. 

Kapcsolódó kép

5. Tasogare Otome X amnesia

Ezt megfűszerezve a kísértet lány amnéziájával, kinek minél jobban felderítik a múltját és azt, mi történt vele, annál félelmetesebb és horrorisztikusabb animét kapunk. Illetve még így is képes vicces, humoros lenni a maga szellemes poénjaival (értitek). Ábrázolása még inkább hangulatot ad a műhőz, s melynek első részes alapozása is nagyszerű lett. Meg kell hagyni, ezerszer jobb, mint Vérbe öltözött Anna vagy más „kísértetbe vagyok szerelmes” alkotás.

Képtalálat a következőre: „x amnesia”

4. Amnesia

Olyan szép a grafikája. Muszáj volt belekukkantanom. Aztán rögtön beledobtak a mély vízbe. Semmit nem értettem! Egyáltalán semmit. XD Azért néztem, hogy megértsek valamit, de szinte a légvégéig egy nagy kotyvassz marad az egész. Mondjuk olyan szempontból eltalálták a dolgot, hogy folyamat kattogott az agyam, hogy vajon mi történt a csajjal és az egész világával. Aztán meg a végéről ne is beszéljünk. Ez nem befejezés! -.-" Gonoszak! XD Az animét az azonos című visual novel-jealapján készítették. Gondolom aki azt végigjátszotta annak világosabb volt az egész sztori. :D Mondjuk meg őszintén:  Nem mondom én, hogy rossz. Csak azt mondom, hogy nem jó. XD Mondjuk ha netalántán lesz egy második évada, akkor abba is belenézek.

Képtalálat a következőre: „amnesia anime vélemény”

ÉS JÖJJENEK A DOBOGÓS HELYEZETEK!

 

3. Super Lovers

Nekem nagyon tetszett, nem nézek túl sok shounen ai-t, de ez a sorozat a szívemhez nőtt. A sorozat gyorsan halad előre a történések terén, rövidsége miatt elég sok mindennek bele kell férnie. De persze jut hely bőven a romantikának is. A grafikája szép és egyszerű volt, nem túl kirívó, viszont rendkívül kidolgozott, a karakterek terén is, de ez elvárható egy 2016-os animétől. Viszonylag sok zenével büszkélkedhet a sorozat, ezek a megfelelő helyen voltak véleményem szerint. Az opening és az ending egyformán romantikus, sorozathoz illő zene volt. Az openinget Yata Yusuke, az endinget Haru, Ren, Aki és Shima seiyuujai éneklik. Nekem az ending jobban tetszett, bár az openinggel se volt különösebben semmi bajom.
Csak azt sajnálom, hogy össz-vissz 10 rész, mert nekem így rövid és befejezetlen.

2. Anohana - Tokyo Ghoul

Számomra elég nehéz volt választani a két anime között, nem is sikerült. Ezért mind kettő megérdemli a második helyet.

Az Anohana-ról csak annyit hogy nem horror és nem is thriller. Egyszerű anime kis fantasy elemekkel megspékelve mely remekül ábrázolja a barátság jelentését, az emberi kapcsolatok törékenységét, az ígéretek fontosságát és azt, hogy bármi is legyen: sosem vagyunk egyedül. Hisz ezért vannak a barátok. Általuk egy rég elvesztett személy gyászolását is átvészelhetjük. Zsebkendő nélkül nem érdemes megnézni, mert a legimunisabb kőszívű emberből is képes érzelmeket kicsavarni az alkotás. Emellett szép grafika és ide illő OP, ED.

Képtalálat a következőre: „anohana 6.rész”

A Tokyo Ghoul-ról pedig nagyon népszerű és felkapott anime lett, horror mivolta ellenére is, amit meg tudok érteni. Lényegében elég könnyen lehet azonosulni a félig szörny emberekkel, hiszen ki ne érezné néha úgy, hogy ő maga is egy ilyen szörny? Viszont nem ajánlanám kiskorúaknak, mert igen morbid és beteg jelenetek is akadnak benne. A főszereplőnk jellem változása sem pozitív, hanem inkább antihős szerephez kezd közelíteni, aki a maga módján éli meg a traumákat és változik meg sérülései közben. Ennél élet hűbb ábrázolás nincs az olyan emberek megértésére, kik erőszak, bántalmazás, kirekesztés, áldozat hibáztatáson mentek keresztül vagy mennek át nap, mint nap. Hiszen egy szörnyet csak szörny teremthet. Míg nem találkozol vele, te is ártatlan vagy.

Kapcsolódó kép

1. Suki-tte ii na yo

Eddig ugyan csak az első 12 rész jelent meg, de én máris a szívembe zártam a művet. Kezdeném a grafikával, ami igazán szép, kidolgozott, a háttérképek pedig részletesek, az SD (Super Deformed), vagy más néven chibi ábrázolás néhány helyen pedig még élvezhetőbbé teszi a vicces jeleneteket. A zenék is megfelelőek, az opening és ending könnyedsége is kellőképp megadja a történet hangulatát, a szinkronok pedig illenek a karakterekhez. Mivel a mangát nemrég kezdtem el olvasni, ezért nagy összehasonlítást nem tudok, de szerintem elmondható, hogy az anime készítők nagyban követik az eredeti történet szálait. A történet vezetés sem mondható túl gyorsnak, bár vannak nagyobb ugrások. Összességében nekem az egyik kedvencemmé vált, és remélem, hogy ez a későbbiekben nem fog megváltozni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemindenmennyisegben.blog.hu/api/trackback/id/tr3613556427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Mindent az animékről
süti beállítások módosítása