Mindent az animékről

2017. december 14. 17:46 - Touka42

A Deadman Wonderland-ről

Sziasztok! Hoztam nektek ismét egy az Another-hez hasonló animét. Nem is húzom tovább a szót! Kezdjük el!

Kategória: akció, dráma, horror, +18, shounen, természetfeletti, tragédia, erőszak, poszt-apokaliptikus, vér, mészárlás, túlélés

Történet: Tíz évvel a nagy Tokiói földrengés után, amikor is a város 70%-ka víz alá került, Igarasi Ganta  a földrengés egyik túlélője az átlagos iskolások mindennapjait éli, és minden emlékét elvesztette a katasztrófa előttről. Egy nap amint éppen kibámul az iskolában az ablakon, meglát egy véráztatta vörös embert, amint épp az orra előtt lebeg a levegőben. A vörös ember brutálisan megöli Ganta valamennyi osztálytársát, ám őt valamiért életben hagyja. A mészárlás egyetlen túlélőjét, Gantát vádolják a szörnyű gyilkosságok elkövetésével, és a különösen veszélyes bűnözők számára fenntartott magánbörtönbe, a Deadman Wonderlandbe (Halottember Csodaország) szállítják. Az ártatlanul elítélt Ganta először kétségbeesik, de hamar magához tér és elhatározza, hogy megpróbál alkalmazkodni a fegyencek szigorú házirendjéhez, és szó szerint megküzd az életben maradásért, annak érdekében, hogy megtalálja a valódi bűnöst, a titokzatos vörös embert és tisztára mossa a nevét. Barátai és ellenségei is szép számmal akadnak a börtönben, miközben őt és társait sorozatos élet-halál harcokra kényszerítik a börtön-vidámpark pénzes közönségének szórakoztatására.

Véleményem: Kegyetlen, gonosz, és hatalmas alkotás. Személy szerint imádtam és horror animék között az egyik kedvencem, mely szintén kiemelkedik társai közül. Nem találni még egy hasonló horror filmet, esetleg a Fűrész, bár az másként tálalja az emberben lakozó démont. Nem kíméli a nézőt, morbid és szenvedésre ítél bárkit, aki érzékeny. Mégis ajánlom bátran, ha épp erre szomjazna bárki is. Mint a többi, ez is zseniális grafikával és OP,ED-vel van megáldva (Opening nyitó dal, Ending záró dal). Nagyon szeretem ezt az animét is! 

Értékelés: *****

Képtalálat a következőre: „deadman wonderland”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemindenmennyisegben.blog.hu/api/trackback/id/tr5213500539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Mindent az animékről
süti beállítások módosítása