Mindent az animékről

2018. február 06. 21:27 - Touka42

Valentin napi anime ajánló!

Sziasztok! Tudom elvagyok egy kicsit maradva de most Valentin napra hoztam nektek az én Top 5-ös listámat. (szerelmes, romantikus animékről)

5. helyezett

Tonari No Kaibutsu-kun 

Történet: A magányos Mizutani Shizuku élete másból sem áll, mint mindennapos tanulásból, valamint a környezetében mozgolódó, lusta diáktársak ignorálásából. Csendesen komoly éltanulónk napjait azonban egy váratlan kérés zavarja meg. A kényszeres megfelelési vággyal fertőzött osztályfőnöke rábízza, hogy az osztály rémét, Yoshida Harut csalogassa vissza az iskolába a házi feladat fizikai megosztásával karöltve.  Haru, a maga ügyetlenül kétbalkezes módján, Shizuku egy jégkirálynő őszinteségével űzi el maga mellől a többieket. A barátszerzési vágy mellett pedig mást is talál e két fiatal: szerelmet. De nem is akármilyent! Kapcsolatuk igazi, se veled - se nélküled irányba fordul az első pillanattól kezdve, tanulmányi rivalizálással, néha verekedős hangnemű összetűzésekkel a pirulós jelenetek mellett. A minden szempontból ennivaló komédia csúcspontjait, valamint drámáit további lüke karakterek színesítik bájos huncutkodásaikkal a háttérben.

Képtalálat a következőre: „tonari no kaibutsu-kun”

4. helyezett

Kimi No Todoke 

Történet:  Főszereplőnk jelen esetben egy ilyen diák. Kuronuma Sawakóval 15 éves korában ismerkedünk meg, korának köszönhetően egy középiskolában. Osztálytársai ijesztő külseje miatt kerülik és félnek tőle. Neve életvidám gyermeket jelent, de egy félreértés miatt még általános iskolában Sadakónak kezdték el gúnyolni, annak a Sadakónak, akit jól ismerhetünk a Kör című horrorfilmből. Az sem sokat segít szegény Sawako helyzetén, hogy külseje is megtéveszthetetlenségig hasonlít a már említett film szereplőjére. Mindezeknek az ellenére egy elég visszahúzódó, csendes, kedves és szinte a végtelenségig naiv lányról van szó, aki szemét egy fiúra szegezte, Kazehaya Shotára. Tulajdonképpen Kazehaya lenne az az ember, akit Sawakónak a neve jelent, egy élénk, életvidám srác, aki népszerű mind lányok és fiúk körében. Rá szegezte tekintetét, mert ő az ideálja, ugyanis Sawako szeretne megszabadulni borús hétköznapi életétől és barátokat szeretne szerezni, vágyik mások társaságára. Persze, hogy küldetése sikeres legyen, sokat kell majd dolgoznia a lánynak és a hangzottak után szinte lehetetlen feladatnak tűnik, hogy kitörjön a "sötétségből", de szerencséjére nincs egyedül, vannak jó emberek körülötte.

Képtalálat a következőre: „kimi ni todoke”

3. helyezett 

Ookami Shoujo to kuro ouji

Történet: Főszereplőnk, Erika, egy átlagos, középiskolás lány. Mint minden korabeli fiatal, szeretne beilleszkedni az osztályába. Összebarátkozik két lánnyal, akik sokat törődnek a külsejükkel, divatmániások és szeretik kisminkelni magukat. Ráadásul mind a kettő csak a pasijáról tud beszélni. Hogy el tudjon velük beszélgetni, főszereplőnk hirtelen lépésre szánja el magát. Mivel Erikanak nincs senkije, így hazudik. Kitalál magának egy barátot, áradozik róla ezt-azt. Egy ideig működik is a dolog, minden rendben halad a maga rendjén. Még egyik barátja is segíti őt. Ám idő közben barátnői gyanakodni kezdenek, ezért ki kell találnia valamit, hogy ne bukjon le előttük, különben elveszíti őket. Hogy hazugságát folytatni tudja, az utcán lefényképez egy srácot, hogy hiteles bizonyítékot mutasson fel. Ám mint az kiderül, az illető is az ő sulijába jár, csak éppen másik osztályba. Sőt, ő az iskola hercege. Kyouya-kun a lányok nagy kedvence, mindenki odáig van érte: kedves, udvarias személyiség....
Erika persze ledöbben, mikor mindezt megtudja, nem akarja azonban, hogy kitaszítottá váljon, ezért úgy dönt, elmeséli helyzetét Kyouya-nak. Megkéri, tegyen úgy, mintha a barátja lenne. Ez kissé nagy kérés, de a fiú végül könnyedén belemegy. Azonban nem minden az, aminek látszik. Kyouya egy nem várt dologgal áll elő, miszerint Erika legyen a kutyája, akinek bármikor a rendelkezésére kell állnia. Ebben az esetben készségesen eljátssza a barátját és segít neki. Ha ezt nem teszi meg, vége mindennek és büntetéseket szab ki rá. Erika nem akarja, hogy élete darabokra törjön, így belemegy a bizarr játékba és elfogadja, hogy Kyouya kiskutyája legyen.

Képtalálat a következőre: „ookami shoujo to ouji animeaddicts”

2. helyezett

Kaichou wa Maid-sama 

Történet: Ayuzawa Misaki a Seika Középiskola diáktanácsának elnöke, célja pedig, hogy a nemrég koedukálttá vált iskolát „élhetővé” tegye az oda járó lányok számára. Ez azonban nem a legkönnyebb feladat, hiszen a létszámfölényben lévő fiúk sehogy sem akarnak változtatni a rég bevett szokásokon. Misaki szó szerint minden erejét bevetve harcol, hogy egy mindenki számára példaértékű iskolát hozzon létre. Főszereplőnknek azonban van egy szörnyű titka, mégpedig az, hogy egy Maid Latte-ban, azaz szobalány kávézóban dolgozik, mint pincérnő, hogy kisegítse a nehéz anyagi körülmények közt élő családját. Misaki „titkos élte” sok zűrt okoz számára, ugyanis ha kiderülne, mivel is foglalkozik szabadidejében, félő volna, hogy a tisztelet, amelyet az addigi kemény munkájával vívott ki magának az iskolában, egy szempillantás alatt köddé válna. Ebben a helyzetben jelenik meg a szőke herceg fehér ló nélkül, vagyis Usui Takumi, aki rájön a nagy titokra, de ahelyett, hogy leleplezné főszereplőnk rejtegetett munkáját, törzsvendégévé válik a Maid Latte-nak, ezzel is „megkeserítve” a lány életét.

Képtalálat a következőre: „kaichou wa maid sama animeaddicts”

 1. helyezett 

Ao Haru Ride

Történet: Két meghatározó érzés, a barátság és a szerelem körül bonyolódik a történet, amelyet a felső középiskolás Yoshioka Futaba szemszögéből követhetünk nyomon. 
A lány alsó középiskolában ki nem állhatta a fiúkat, azonban volt ez alól egy kivétel, mégpedig Tanaka-kun, aki láthatóan szintén érdeklődést mutatott Futaba iránt. A kibontakozó szerelemnek azonban hamar vége szakadt, köszönhetően egy félreértésnek, és annak, hogy a fiú az első év nyári szünete alatt váratlanul elköltözött. Főhősnőnknek azonban gyakran eszébe jut a srác, és az elszalasztott lehetőség.

Kapcsolódó kép 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemindenmennyisegben.blog.hu/api/trackback/id/tr2113640654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Mindent az animékről
süti beállítások módosítása